Ik ben een robot

IMG_9832

Dokter van de Kelft heeft vorige week in België een nieuwe rug voor mij gemaakt. Van schroeven en van pinnen. Net als bij een robot. Al mijn ruggewervels vastgezet. Zodat ik rechtop kan zitten. Ik zei gisteren tegen papa: ‘Ik wou dat ik mijn oude rug nog had.’ Maar dat meende ik niet. Maar het doet nog zo ontzettend veel pijn. Ik kan nog niet goed bewegen en die snee van 60 centimeter lijkt wel de rits van mijn winterjas. Maar dan aan de verkeerde kant. Elk half uur moet ik anders liggen of zitten. En dat is ook in de nacht. Dan liggen mijn ouders bij me. Al twee weken. In januari ga ik weer terug naar België voor controle. Dan is ook de pijn weg denk ik. Ik heb wel honderd kaarten gekregen in België. Ik ben nu net thuis en wordt verwend. Dat mag toch? Ik heb van mama een Furby gekregen. Dat is ook een robot. Die werkt met mijn ipad waar papa samen met mij dit op typt.

Advertentie

8 gedachten over “Ik ben een robot

  1. Mayim je bent een enorm stoer meiske en ik ben een beetje jaloers op jouw stoerheid! Ik denk dat je strakkies rechtop kunt zitten en helemaal zonder pijn, dat zou ik fijn vinden!

  2. Wat een dappere stoere meid ben jij Mayim! Ik hoop dat de pijn in je rug gauw minder wordt zodat je weer beter kunt bewegen en lekker kunt slapen.

  3. Nu twaalf dagen na de operatie begint Mayim te snappen wat de nieuwe rug voor haar betekent. Vorige week vertelde ze me nog: ‘Papa, mag ik mijn oude rug terug.’ Vanochtend keek ze blij: ‘Als ik zit ben ik echt groter dan mama … en … mijn wond van 60 centimeter lijkt net op de ritssluiting van mijn winterjas, maar dan aan de verkeerde kant.’
    Haar humor komt weer terug. Ondanks de nog lange revalidatieweg die ze moet gaan. Een kleine heldin (zegt haar papa).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s